dilluns, 13 d’abril del 2009

APRENEM A FER UN VÍDEO EDUCATIU!

Durant aquests últims dies, a classe hem estat treballant amb el programa Windows Movie Maker. La nostra tasca ha estat realitzar un vídeo educatiu. La Marta, la Cristina, la Irene i jo us presentem el nostre vídeo. S'ha acabat demanar que us cordin les sabates petits! Esperem que us agradi!!



Com l'hem realitzat? A continuació us expliquem el procés de realització:

Procés de realització

Cadascun dels grups de classe va haver de triar un tema per tal de fer una explicació didàctica mitjançant un vídeo. Després de proposar diferents idees, en el nostre grup va sorgir la proposta de mostrar com es corden les sabates.
Primerament vam elaborar un guió explicant que veuríem i escoltaríem a cada seqüència i la durada que aproximadament tindria cadascuna d'elles. Un cop tenint la idea, vam fer els vídeos, les fotografies necessàries i vam gravar la veu de la Sara per després incorporar-la. Tenint el material, ja vam començar a treballar amb el Windows Movie Maker, un programa molt útil i de fàcil utilització que permet capturar, editar i tornar a codificar contingut multimèdia amb el format de vídeo de Windows Media.Com ho hem de fer?
- Primer cal descarregar les imatges i els vídeos que volem incorporar a través de Capturar vídeo / Importar vídeo o Importar imágenes.
- Per muntar el vídeo, anem arrossegant cada seqüència i la col•loquem en el seu lloc corresponent a les caselles inferiors.
- També tenim la possibilitat de posar diferents efectes en les diapositives anant a Herramientas / Efectos de vídeo com també utilitzar transicions entre les diferents escenes clicant a Herramientas / Transiciones de vídeo.
- Si volem crear capçaleres, títols de crèdit i subtítols en la gravació cliquem Herramientas / Títulos y créditos.
- Per introduir veu o música al vídeo nosaltres vam utilitzar el programa d'edició de so Audacity. Primerament vam editar la veu de la Sara que teníem gravada. Vam obrir l'arxiu i vam tallar la veu. Després vam afegir música col•locant-la allà on volíem que s'escoltés i disminuint el volum per no tapar la veu de la Sara. (Aquest procés està explicat a l'entrada Edició de so: Audacity)
- Per últim, cal afegir un temps a cada escena per tal que imatge i so vagin al mateix temps.

En l'àmbit educatiu,la utilització del programa Windows Movie Maker,pot ser una eina molt útil a utilitzar. Actualment, les noves tecnologies estan molt introduïdes en la nostra societat i per tant, és important que els alumnes, des de ben petits coneguin el funcionament de les diverses aplicacions informàtiques i aprenguin fent-ne ús d'elles. Com hem vist, amb aquest programa els mestres poden ensenyar diversos continguts d'una manera dinàmica i molt atractiva. A més, els alumnes també poden aprendre molt realitzant vídeos ells mateixos. Una possibilitat seria que cadascuna de les escoles crees un blog i pengés els vídeos realitzats per tal de mostrar-los a alumnes d'altres escoles, als pares... Això faria que els alumnes es sentissin responsables i orgullosos al ser conscients dels resultats obtinguts. Treballarien en grup, compartirien la seva experiència amb d'altres alumnes i aprendrien d'una manera original i engrescadora.
Sempre i quant se'n faci un bon ús, els resultats seran molt positius.

1 comentari: