dijous, 9 d’abril del 2009

GoogleDocs


Treballar en grup pot comportar varis inconvenients. Els components que el formem acostumem a trobar-nos amb la dificultat de disposar de temps per poder quedar a una mateixa hora i lloc. Quan això succeeix, optem per la via mail, enviant-nos el treball una i altra vegada després de cada modificació que fem. Per resoldre aquest sistema tan feixuc, Google va crear una eina amb la que es pot treballar col•laborativament amb documents de text, fulls de càlcul i presentacions: GoogleDocs. Aquest ens permet crear nous documents, editar els que ja teníem i compartir-los a la xarxa.
Les principals avantatges de GoogleDocs són:

- Els documents s'emmagatzemen en línea: això ens permet accedir a ells des de qualsevol ordinador amb connexió a Internet, i compartir-los amb qui nosaltres vulguem permetent fins i tot la seva edició col•laborativa.
- La gran quantitat de formats que suporta: amb el processador de text podem editar els nostres documents i guardar-los amb el mateix format o amb un de diferent a la web i exportar-los.
- És una eina totalment gratuïta.

Google Docs a l'escola

Quines aplicacions pot tenir a l’escola?

Les potencialitats per a l’educació són interessants. Permet agilitzar el treball col•laboratiu entre els alumnes, donant l’opció als docents d’anar supervisant la progressió del treball de cada grup i alhora de cada alumne, ja que els canvis poden identificar-se per usuari. Tanmateix, permet agilitzar el treball grupal també entre els docents. Aquests es podran valdre de diverses aplicacions com ara:

- Realitzar en col•laboració entre varis professors que comparteixin una assignatura, la programació de la mateixa o la creació d’un catàleg d’exercicis comuns. Entre tots ells podran compartir i modificar la informació.
- Portar el control d’assistència d’un grup d’alumnes creant un full de càlcul amb els alumnes de la classe. Aquest full el pot veure el Cap d’estudis i pot compartir-lo amb tots els professors del grup. Si els professors tenen accés a Internet a la classe, podran passar llista col•locant les faltes directament al full de càlcul compartit. D’aquesta manera les faltes estaran de manera inmediata, disponibles per al tutor, per al Cap d’estudis i per a qualsevol persona autoritzada a accedir a les mateixes.
- Realitzar treballs en grup per part dels alumnes: Per exemple realitzar una presentació (semblant a les del Power Point) amb la possibilitat de que varis alumnes realitzin el treball sinultàniament des de les seves cases dedicant-se cada un a un apartat i podent comunicar-se chatejant. El professor podrà saber què fa cada alumne.

Com veiem Google Docs és una eina molt útil de la que podem treure’n molt de profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada