dilluns, 30 de març del 2009

Google Notebook

La setmana del 9 al 13 de Març vam conèixer i treballar amb el bloc de notes de Google. Aquest és una alternativa de l'eina Preferits, que té certs avantatges. El Google Notebook, permet a diferència de l'eina Preferits:

- Poder guardar les adreçes web que ens són d'interès i accedir a elles des de qualsevol ordinador
- A més de l'adreça web, possibilita guardar el text i les imatges d'un determinat lloc web
- Podem afegir comentaris i etiquetes per classificar la informació
- Pots compartir la informació guardada per tal que altres usuaris també la puguin veure.

Com ho fem per poder utilitzar aquesta aplicació?
Al Google Notebook s'accedeix a partir de la direcció de correu electrònic del gmail. Si no som usuaris registrats, haurem d'obrir un compte de Google. Si ja ho som, només caldrà accedir a la pàgina web de Google Notebook i introduïr la nostra adreça de correu electrònic i la nostra contrasenya.
Per tal de guardar l'informació que ens interessa d'una pàgina web, només cal clicar el botó dret del ratolí quan estiguem a una pàgina que ens interessa. Obrim on posa bloc de notes i li diem "afegir". Automàticament, ens sortirà una finestra a la part de baix dreta de la pantalla. Clicant, accedim al Google Notebook, on ja tindrem la pàgina web o altra infromació d'interès guardada.

Com podem veure, és una opció molt pràctica que es pot utilitzar també a les escoles. Per fer un treball en grup, per exemple, només cal que un del grup convidi a la resta de companys per tal de que tots puguin compartir la informació. A més, cadascun d'ells pot anar afegint informació d'interès. Tots els del grup podran accedir a la informació compartida des de qualsevol ordinador connectat a Internet. Així estalviem temps, paper, tinta, i contribuïm a reduïr efectes nocius cap al medi ambient.
Igualment, els mestres poden guardar informació d'interès trobada per Internet i compartir-la a classe amb tots els seus alumnes.
Una eina, per tant, molt útil, i de fàcil aplicació en l'ambit educacional.

1 comentari: