diumenge, 31 de maig del 2009

El nostre treball: ELS PORTALS EDUCATIUS

L'última activitat a realitzar a l'assignatura de Noves Tecnologies ha estat l'elaboració de diversos treballs relacionats amb l'ús de les noves tecnologies en l'àmbit de l'educació. El nostre grup, format per la Marta, la Cristina, la Irene i jo, hem fet un treball amb el que hem pogut conèixer el funcionament dels portals educatius (espais web que ofereixen múltiples serveis als membres de la comunitat educativa (professorat, alumnat, gestors dels centres i famílies): informació, instruments per a la recerca de dades, recursos didàctics, eines per a la comunicació interpersonal, formació, assessorament, entreteniment… ) i els recursos que aquests ofereixen.
El treball, el qual constava de dues fases, el vam realitzar amb el programa Goggledocs per tal de compartir el document que anàvem creant. Un cop acabat, aquest va ser publicat a la xarxa per tal que tothom pogués accedir al material creat. Podeu visualitzar-lo accedint al següent enllaç:docs.google.com/Doc?id=dc2nmbzq_1f8t2gsfj
Posteriorment vam fer una exposició del treball davant de la resta de la classe. Vam utilitzar el programa Power Point per fer una presentació amb diapositives i vam fer participar a les nostres companyes realitzant dues activitats amb el programa JClic. Fent aquestes dues activitats, una sopa de lletres i una d’associació, van poder conèixer les característiques de cadascun dels portals i els seus recursos principals.
Tot i que existeixen varis portals educatius, a continucació us mostrem els tres portals amb els que ens hem centrat per realitzar el treball. Podeu accedir clicant a:
www.edu365.cat
www.educalia.org
www.pedagogiainteractiva.com

Crec que tant aquest treball que hem fet com tota la resta que han realitzat les nostres companyes de classe ens han estat de gran utilitat per poder conèixer com a futures mestres els possibles usos de les noves tecnologies en el procés d'ensenyament-aprenentatge. Com ja sabem, les noves tecnologies estan ja molt inserides en la nostra societat i per tant és important conèixer i saber utilitzar les diverses possibilitats que se'ns presenten per així treure'n el màxim profit i afavorir l'aprenentatge dels alumnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada